Vitaelife Pharma Vitamin D3 – hur det fungerar, åsikter, pris

& nbsp;

Bristen på kalciferol i barndomen leder till rakitis staterna, medelålders människor känner svaghet och smärta i kroppen, i ålderdomen leder till benskörhet. “Sunny” vitamin D3 som behövs för starka ben, tänder och blod. När vitaminbrist ökar risken för infektiösa, kardiovaskulära och neurologiska sjukdomar.

Vad är användningen av vitamin D3 för barn och vuxna

Molecule kolekalciferol, som kommer från mat och syntetiseras genom huden tack för ultraviolett strålning från solen. Ju mer vanliga namnet på ämnet – vitamin D3. Andra kalciferol, till exempel, ergokalciferol (D2), har liknande farmakologiska egenskaper.

Varför behöver vi vitamin D3: H4>

 • för att förebygga karies, osteoporos, rakit, immunbrist,
 • förbättra absorptionen och metabolismen av kalcium, fosfater,
 • normalisering av innehållet av mineral i ben och tänder.

btrct bioogy bck bckground1 4 Vitaelife Pharma Vitamin D3  hur det fungerar, åsikter, pris Utan kalciferol kroppen inte kunna korrekt absorbera kalcium och fosfor. Som ett resultat av att ändra en funktion. Till exempel om brist på kalcium störd blodproppar. Macronutrient behövs för benstyrka, permeabilitet av cellmembraner, överföring av nervimpulser.

Dagsbehovet

vitaminer in i kroppen med mat, är inte tillräckligt. Endokrinologer har visat att det i vissa perioder i livet kalciferol konsumeras i ökade mängder. Mer vitamin D3 krävs för intensiv tillväxt, infektionssjukdomar, skador på huden.

Aktivitets kalciferol mätt i internationella enheter, som kan omvandlas till massenheter. Till exempel, en lU = 0025 ug kolekalciferol. 1 pg vitamin D3 motsvarar 40 lU.

Minsta dagliga behov och säker maximal dos av vitamin D3 (IU / dag): h4>

 • Spädbarn 0-6 månader -. Från 400 till 1000
 • Babies 6-12 månader -. Från 400 till 1500
 • Barn 1-3 år -. 600-2500
 • Barn 3-8 år -. 600-3000
 • Barn 8-17 år -. 600-4000
 • Vuxna 18-70 år -. Från 600 till 4000
 • Under graviditet och amning -. 600-4000
 • Över 70 års ålder – 800-4000

.

Om du går på soliga dagar, är huden tillräckligt med vitamin D3. Spädbarn, äldre, företrädare för många yrken, några är på gatan, sällan lämnas utan kläder i solen. Behoven av kroppen i kalciferol kan kompenseras av vitamintillskott och rätt kost

Läs mer on’attuale.EN. Syrup clenbuterol: hur man använder för barn, sammansättning och analoger av bronkdilaterande läkemedel

Vilka livsmedel innehåller mer D3: H4>

 • torsklever;
 • svart kaviar,
 • fiskolja;
 • fet havsfisk;
 • smöret;
 • äggula;
 • getmjölk.

btrct bioogy bck bckground1 5 Vitaelife Pharma Vitamin D3  hur det fungerar, åsikter, pris Den vanliga kosten för invånarna i Europa inte innehåller den nödvändiga mängden D2 och D3. Forskarna fann att kalciferol underskottet 50-90% hos barn och vuxna. Experter har kallat den huvudsakliga anledningen är den låga kostintag och otillräcklig bildning av kolekalciferol i huden.

Symtom på brist och brist på vitamin D3 i kroppen

Ökad konsumtion och nedsatt absorption av kalciferol leder till en brist på biologiskt aktiva substanser. Första D3-brist inte manifesterar sig inte, eftersom kroppen har kompensatoriska förmågor. I framtiden, brutit mot absorption och metabolism av kalcium, ändrar funktionen hos immunsystemet och naturligtvis av den inflammatoriska processen.

De första tecknen på brist: H4>

 • smärta i knä- och höftleder,
 • frekvent infektionssjukdom;
 • kronisk trötthet,
 • säsongsdepression,
 • muskelsmärta.

När kroppen förlorar hypovitaminosis D3 eller vitamin förekommer i livsmedel, men är inte smält. Om nivån av kalcium i plasma minskas, då bristen på kompensiruet på bekostnad av “tvätta” av ben i skelettet. Hypo – eller avitaminosis ledning till osteomalaci och osteoporos, nervös och kardiovaskulära sjukdomar

.

Varför ordinera vitamin D3

Behandlingen utförs vid kalciferol osteomalaci, som uppträder på bakgrunden av metaboliska störningar av kalcium och fosfor, trauma och långvarig immobilisering. Läkemedel med vitamin D3 är indicerat för prevention av hypovitaminosis patienter från högriskgrupper som lider av malabsorption syndrom (malabsorption), kronisk inflammation i tunntarmen, levercirros.

Vitamin D3 tas i: H4>

 • sprickor med en långsam bildning av kallus,
 • förlust av kalcium ( “tvätta bort” av ben och tänder);
 • metabolisk osteopati (bensjukdom),
 • osteoporos av olika ursprung,
 • rakitis och rakit tillstånd;
 • muskelsmärta, spazmofilii;
 • gipocalziemicescoe tetani,
 • enkel psoriasis, vitiligo;
 • brist på vitamin D;
 • osteomalaci.

Vitamin D3 för spädbarn är föreskrivna för förebyggande av rakitis och liknande förhållanden. Underskott kalciferol yttrar sig i spädbarn med sen stängning av fontanellen, förlust av skelettmuskulaturen. Försämrad benmineralisering, som ett resultat, de är deformerade.

Profylaktisk administration D3 är viktigt för barn och vuxna med undernäring, vegankost, otillräcklig solexponering och fysisk inaktivitet. Kvinnor vitamin D3 administreras efter 45-50 års ålder för att förebygga benskörhet, svår klimakteriet. Den extra intag av kalciferol i vuxen ålder förhindrar benskörhet, stödjer immunsystemet

Läs mer on’attuale.EN: Hemlock – terapeutiska egenskaper och kontra av örter.

Vad är skillnaden vitamin D och D3

kalciferol är ett komplex av 5 steroid av ämnen av liknande fysiologisk verkan. D-vitamin finns inte som en enskild kemisk förening i motsats till varje representativ grupp. Enligt studier 90% av reserverna av vitamin D i kroppen beror på dess bildning i huden när den belyses av solen. Endast 10% kommer från livsmedel.

Högre doser av kalciferol som används för att av läkemedelsterapi. Vitamin-mineral och kosttillskott är föreskrivna för förebyggande syfte. Ursprunget av D-vitamin påverkar inte deltagandet i ämnesomsättningen. Mycket mer ofta för förebyggande och behandling kolekalciferol (kolekalciferol).

Producera en substans från lanolin, som utvinns under tvättning av fårull. Först rengöras råmaterial, utsöndrar 7-dehydrokolesterol, bestrålas den med ultraviolett ljus. D2 får när samma behandling av ergosterol syntetiseras från svampar eller lavar.

Hur du tar vitamin D3 kapslar för barn och vuxna

Läkemedlet är i form av tuggbara tabletter, kapslar, olja eller vattenlösning. Kalciferol är fettlösliga ämnen, så oljig lösning för injektion och intagande anses vara det bästa alternativet.

btrct botnic cctu1 6 Vitaelife Pharma Vitamin D3  hur det fungerar, åsikter, pris

Kalcium-D3-MIK kapslar kan ta och barn över 12 år och vuxna 2-3 stycken två gånger om dagen med mat. För att förhindra sjukdomar orsakade av brist på vitamin D, ordinerades loppet av en månad. Osteoporosbehandling genomfördes i 3 månader.

Vitamin D3 för barn i tidig ålder är det bättre att använda i form av droppar mottagning inuti. Den minsta dos som ger sommar maximum och vintern. Profylaktisk administration hos barn fortsätter de första 2 åren i livet.

Olja lösning Vigantol utse fullgångna nyfödda en droppe, för tidig – 2 droppar dagligen. I rakitis, ökas dosen till 2-8 droppar per dag. Rutin entré för vuxna och barn – 1 eller 2 droppar / dag, syndromet av malabsorption – från 5 till 8 droppar i osteomalaci – från 2 till 8 droppar för benskörhet -. Från 2 till 5 droppar

Aquaderm utse nyfödda 4 veckor baserat på 1-2 droppar per dag, med rakitis – från 2 till 10 droppar / dag beroende på svårighetsgraden, gravida en droppe om dagen under klimakteriet – 1 eller 2 droppar / dag med en msk vätskan. . Samma dosering som rekommenderas av tillverkarna i bruksanvisningen lösning Aqua Complivit D3

Läs mer on’attuale.EN: Bönor: fördelar och nackdelar för hälsan

Tillämpning av graviditet och amning

Kolekalciferol på omfattningen av eventuella risker för fostret som används i USA, tillhör den kategori C. Detta innebär att relevanta studier inte har genomförts, men användning under graviditet kan motiveras av den potentiella nyttan för mamman med uppenbara negativa effekter på fostret.

Drogen har förskrivits till gravida kvinnor i låga doser. Långvarig överdosering kan orsaka foster överkänslighet mot vitamin D3, och andra oönskade konsekvenser.

Det är fastställt att kolekalciferol går över i bröstmjölk om ammande kvinnan tar botemedlet i högre doser än de rekommenderade flera gånger. Under mata barnet borde dricka vitamin D3 i det minimum som krävs doser för att förhindra en överdos i ditt barn.

Modern forskning har visat de positiva effekterna av vitamin D3 på reproduktionssystemet kvinnor. Kolekalciferol användbara i menstruationsrubbningar, polycystiskt ovariesyndrom, förberedelse för befruktning, IVF.

Interaktioner med andra läkemedel

Antacida – Gastal, Gastracid, Maalox – med långvarig användning eller vid höga doser har en effekt motsatt kalciferol. Aluminiumsalter i kompositionen av läkemedel från halsbränna kan störa benmineralisering.

Absorptionen av kolekalciferol minska antikonvulsiva läkemedel, antibiotikum rifampicin, kolestyramin, som används för att förebygga ateroskleros och klåda i huden, med obstruktion av gallvägarna. Vitamin D3 kan förstärka de toxiska effekterna av hjärtglykosider.

Kontraindikationer och biverkningar

kolekalciferol bör inte användas när ökad koncentration av kalcium i blodet och urinen och bildningen av kalciumstenar (njursten). Det är förbjudet att ta D3 med överkänslighet mot den aktiva substansen eller annan ingrediens av de droppar / tabletter. Kontraindikationer är njursvikt, sarkoidos.

Biverkningar ofta orsakas av Allergi mot vitamin D3, hyperkalcemi och / eller hyperkalciuri. Det finns svaghet, huvudvärk, muskel- och ledvärk, illamående, irritabilitet. Kronisk administration och överdoser kan orsaka kräkningar, onormal hjärtrytm. Bekymrad svår törst, ökad urinbildning. I framtiden, det finns förutsättningar för bildandet av njursten, nefrokalcinos.

Observera att kolekalciferol är en del av multivitamin komplex. Samtidig mottagning av flera preparat som innehåller vitamin D3 kan leda till hyperkalcemi. I avsaknad av symptom på brist på D3, ta den minsta dos av läkemedlet, eller begränsas till att ingå i kosten livsmedel rika på vitaminer.

>>>>  Eco Slim - åsikter och pris, köp nu, var man kan köpa
Anja Ulf
About Anja Ulf 32 Articles
Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl. hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp.Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt. Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.